Oorlogsmuseum Eyewitness is definitief gesloten. War Museum Eyewitness is closed permanently.

Terug - Oorlogsmuseum Eyewitness gaat sluiten

Met de oprichting van Oorlogsmuseum Eyewitness hebben mijn echtgenote Estelle en ik sinds 2013 willen bijdragen aan educatie over de Tweede Wereldoorlog. We waren verguld met de alsmaar groeiende belangstelling voor het museum.

Maar zoals bekend hadden we ook met enkele stevige tegenvallers te kampen. De inbraak in 2020 ging niet in de koude kleren zitten en de pandemie gaf de hele wereld, en dus ook ons, een flinke extra knauw.

Daardoor zijn in toenemende mate twijfels ontstaan of we op afzienbare termijn de bezoekersaantallen kunnen halen die het mogelijk maken om het museum substantieel te laten groeien. Vanuit de huidige exploitatie kunnen de daarvoor noodzakelijke investeringen niet bekostigd worden. Daarnaast is verdere doorontwikkeling van het museum op de huidige locatie slechts in beperkte mate mogelijk gebleken.

Al met al heeft dit ons doen besluiten om onze museale activiteiten in de loop van 2022 te stoppen. We betreuren die keuze zeer, maar denken niettemin een gezonde afweging te hebben gemaakt.

We zijn verheugd dat een substantieel deel van de collectie zal worden overgenomen door het grootste oorlogsmuseum van Nederland: Oorlogsmuseum Overloon!

Een logisch moment voor het definitief sluiten van het museum is het einde van het hoogseizoen, per 1 oktober 2022. Mocht er aanleiding zijn om dit moment te vervroegen, dan zal dit tijdig bekend gemaakt worden.

Tot slot een oprecht woord van dank aan iedereen die het museum in de afgelopen jaren een warm hart heeft toegedragen!

 

Wim Seelen,

directeur.

Openingstijden

Het museum is vandaag gesloten.

Morgen is het museum gesloten

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.