Terug - Monument voor Amerikaanse bommenwerperbemanning

Op 14 oktober 1943 stortte in de Bourgognestraat in Beek een Amerikaanse B-17 bommenwerper neer. Vier bemanningsleden kwamen hierbij om het leven, de zes overlevenden belandden in Duits krijgsgevangenschap. De Stichting Herdenking Oorlogsslachtoffers Beek heeft onder de naam “Gedonder in de Hemel” het initiatief genomen om ter ere van de bemanning een monument te plaatsen. De onthulling hiervan zal plaatsvinden op 14 oktober.

Vooruitlopend hierop zijn op woensdag 15 maart op de crashlocatie tien fruitbomen geplant, één voor ieder bemanningslid. Directeur Wim Seelen en zijn echtgenote Estelle hadden de eer om, samen met twee leerlingen van de lokale St. Martinusschool, namens Oorlogsmuseum Eyewitness één van deze bomen te planten. Het monument zal uiteindelijk centraal tussen deze bomen geplaatst worden.

Aansluitend op het planten van de bomen werd door architect Jerome Paumen het ontwerp voor het monument bekend gemaakt. Het monument zal bestaan uit een in de grond uitgegraven silhouet van een bommenwerper. Het monument geeft daarmee op verkleinde schaal een beeld van de omvang van het vliegtuig en de locatie waar het is neergekomen. Het silhouet zal omrand worden met ijzeren wanden met daarop de tekst ‘Vrijheid is niet vanzelfsprekend’.

Openingstijden

Het museum is vandaag geopend van 10:00 tot 17:00.

Morgen is het museum geopend van 12:00 tot 18:00.

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.