Terug - Item van de maand november 2016

Pilotenjasje van oberfeldwebel Josef ‘Pepi’ Jennewein. Josef Jennewein, geboren op 21 november 1919 in het Oostenrijkse St. Anton am Arlberg, was een gevechtspiloot in de Duitse Luftwaffe. Voor de oorlog was hij een succesvol en bekend alpineskiër geweest. Het grootste gedeelte van de oorlog werd hij ingezet aan het oostfront en wist hij 86 vijandelijke toestellen neer te halen. Op 27 juli 1943 moest hij in de buurt van de Russische stad Orel een noodlanding maken achter vijandelijke linies. Sindsdien is nooit meer iets van hem vernomen, tot op de dag van vandaag geldt hij als vermist.

Het jasje is een privé-aanmaak naar het zogenaamde Hartmann-model, populair onder Duitse piloten en bekend geworden door de zeer beroemde gevechtspiloot Erich Hartmann. Het jasje draagt de aan Jennewein toegekende onderscheidingen en emblemen: IJzeren Kruis 1e klasse, Duits Kruis in goud, de Frontflugspange für Jäger in goud en het Flugzeugführerabzeichen. In december 1943, gedurende zijn vermissing, is hem het Ridderkruis en de rang van luitenant toegekend.

Het identificatieplaatje toont de eenheid (2. Gruppe / Jagdgeschwader 51 ‘Mölders’) waar Jennewein eerder in de oorlog voor gevlogen had. Ten tijde van zijn vermissing vloog Jennewein voor de 1. Gruppe / Jagdgeschwader 51 ‘Mölders’ en zal hij ook het daarbij horende identificatieplaatje gedragen hebben.

Openingstijden

Het museum is vandaag geopend van 10:00 tot 17:00.

Morgen is het museum geopend van 10:00 tot 17:00.

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.