Oorlogsmuseum Eyewitness is geopend! Reservering is verplicht: koop uw entreekaarten online!

Terug - Item van de maand mei 2016

Als item van de maand is voor de bevrijdingsmaand mei de poster ‘Aan de kinderen van Nederland’ gekozen. De poster verbeeldt op kinderlijke wijze de vreugde van de bevrijding en toont een foto van de prinsesjes Beatrix, Irene en Margriet en hun boodschap aan de Nederlandse kinderen: ‘Wij zijn zóó blij dat we terug kunnen komen… Vader en Moeder hebben ons zooveel over jullie verteld. Tot heel gauw dus! Trix, Irene en Margriet’.
Beatrix was 2 jaar oud en Irene slechts 9 maanden oud toen de koninklijke familie in mei 1940 naar Engeland geëvacueerd werd. Margriet is in 1943 in Canada geboren. De prinsesjes hadden dus geen enkele herinnering aan hun vaderland toen zij in de zomer van 1945 in het voor hen onbekende Nederland terugkeerden. De poster illustreert daarmee de viering dat de prinsesjes, samen met zoveel andere kinderen die vlak voor of tijdens de bezetting geboren waren, aan een nieuw leven konden beginnen in het bevrijde Nederland.

Openingstijden

Het museum is vandaag geopend van 10:00 tot 17:00.

Morgen is het museum geopend van 12:00 tot 18:00.

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.