Oorlogsmuseum Eyewitness is definitief gesloten. War Museum Eyewitness is closed permanently.

Terug - Item van de maand maart 2018

Nadat Duitsland het Sudetenland al in handen had weten te krijgen, werd in maart 1939 ook de rest van het verzwakte en verdeelde Tsjecho-Slowakije ingenomen. Tsjechië werd geannexeerd door Duitsland en omgevormd tot het Protectoraat Bohemen en Moravië. Slowakije had zich kort voor de Duitse inval onafhankelijk verklaard en vervolgens als bondgenoot bij Duitsland aangesloten.

Met de inname van Tsjechië kreeg Duitsland ook de beschikking over de omvangrijke en moderne Tsjechische machine- en wapenindustrie, waaronder de gigantische Ŝkoda fabrieken in Pilsen. Samen met de op het Tsjecho-Slowaakse leger buitgemaakte wapens, vliegtuigen en voertuigen betekende de inname van Tsjechië voor Duitsland daarmee een grote sprong voorwaarts in militaire kracht.

Een van de Tsjechische wapens die Duitsland op grote schaal in handen kreeg was de TK vz. 37: een robuust en zwaar machinegeweer, ontwikkeld door Václav Holek en geproduceerd in de wapenfabrieken van Brno. Het wapen was vooral bedoeld om te gebruiken vanuit vaste defensieve stellingen of als boordwapen van tanks en gepantserde voertuigen. Geplaatst op een zware driepoot werd het echter ook als infanteriewapen ingezet. Onder de typenaam MG 37(t) is het machinegeweer bij de Duitse krijgsmacht gedurende de Tweede Wereldoorlog in gebruik gebleven.

Openingstijden

Het museum is vandaag gesloten.

Morgen is het museum gesloten

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.