Corona-virus: Oorlogsmuseum Eyewitness is t/m maandag 1 juni gesloten. Vanaf dinsdag 2 juni 2020 kunt u het museum weer bezoeken! Zie 'nieuws' voor meer informatie.

Terug - Item van de maand (maart 2015)

Statieportret van Hermann Goering, Reichsmarchall.

Deze maand weer een bijzonder item; een officieel statieportret van Hermann Göring (12-1-1883 – 15-10-1946) in de  originele lijst en met de originele doos waar dit portret in werd verpakt en gegeven als relatiegeschenk. De Nazi’s waren meester in het verheerlijken van zichzelf en zo op deze wijze elkaar geschenken te geven.

De originele handgeschreven foto is een geschenk geweest voor Frederich Christiansen, hij was de opperbevelhebber van de Wehrmacht ( dit was de verzamelnaam van alle gewapende troepen zoals Heer, Marine, Waffen SS en Luftwaffe) in Nederland gedurende de hele Tweede Wereld Oorlog, hij vluchtte naar Noord Duitsland waar hij in april mei werd gearresteerd en waar onder andere zijn P38 pistool en Generaals schuitje werd afgenomen door de geallieerden.

Ook deze beide items bevinden zich in het Eyewitness museum, welke in de komende maanden eveneens zullen worden beschreven!
Erg  interessant maakt dit item dat Hermann Göring een persoonlijke boodschap op de foto heeft geschreven:

“Mijn vriend Christiansen proficiat met je verjaardag en een vrolijk kerstfeest. Hermann Göring, Kerst 1940”.

Openingstijden

Het museum is vandaag gesloten.

Morgen is het museum geopend van 10:00 tot 17:00.

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Het ontstaan van het Eyewitness museum

Lees het verhaal achter het Eyewitness museum.

lees meer

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.