Oorlogsmuseum Eyewitness is definitief gesloten. War Museum Eyewitness is closed permanently.

Terug - Item van de maand juni 2017

In Oorlogsmuseum Eyewitness is een US Ranger tentoongesteld in een volledig origineel uniform zoals dat gedragen werd door de rangers op D-day. Veel rangers maar ook andere Amerikaanse troepen die op 6 juni 1944 deel uitmaakten van de eerste landingseenheden op de stranden van Normandië, droegen  het voor deze operatie ontworpen  ‘Assault vest’. Dit vest, naar Brits voorbeeld ontwikkeld in 1943 en geproduceerd vanaf het begin van 1944, was voorzien van speciaal gevormde tassen, lussen en oogjes. Bedoeld om alle uitrustingsstukken, munitie en wapens zo efficiënt mogelijk te kunnen meedragen ter vervanging van de losse tassen die daarvoor gedragen werden.

In de praktijk viel deze efficiëntie echter tegen. Militairen vonden het volledig bepakte vest te beklemmend. Daarnaast moesten andere uitrustingsstukken als de gasmaskertas, opblaasbare reddingsband en aanvullende munitietasjes over het vest heen gedragen worden  waardoor de tassen van het vest een stuk minder goed bereikbaar waren. Het vest was dan ook niet populair. Vaak werd toch weer teruggegrepen naar de koppelriem met draagriemen en het gebruik van losse tassen.

Op de originele zwart-wit foto is aan de linkerzijde een militair te zien die het ‘Assault vest’ draagt.

Openingstijden

Het museum is vandaag gesloten.

Morgen is het museum gesloten

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.