Oorlogsmuseum Eyewitness is definitief gesloten. War Museum Eyewitness is closed permanently.

Terug - Item van de maand januari 2018

Vanaf het moment dat Hitler in januari 1933 de macht in Duitsland in handen kreeg, kon de propagandamachine van de NSDAP in zijn volledigheid over het land ontplooid worden. Onder leiding van Joseph Goebbels, kort na de machtsovername benoemd tot Reichsminister für Volksaufklärung und Propaganda, kwamen de Duitse massamedia in handen van de nationaalsocialisten.

Radio was op dat moment nog een van de meest belangrijke communicatiemiddelen. Om hun boodschap tot in iedere Duitse huiskamer te laten doordringen besloten de nationaalsocialisten daarom al snel tot de ontwikkeling van een radio die voor ieder huishouden betaalbaar en beschikbaar moest zijn. Het resultaat was de Volksempfänger VE 301 W.

De VE 301 W werd in augustus 1933 gepresenteerd en in de daaropvolgende jaren doorontwikkeld, resulterend in nieuwe types en modellen. Uiteindelijk zijn er miljoenen van deze apparaten verkocht en was het voor de nationaalsocialisten een zeer succesvol middel om hun propaganda over heel Duitsland te verspreiden.

 

Openingstijden

Het museum is vandaag gesloten.

Morgen is het museum gesloten

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.