Oorlogsmuseum Eyewitness is definitief gesloten. War Museum Eyewitness is closed permanently.

Terug - Item van de maand februari 2019

Op 26 februari 1871 kwamen de gevechten tijdens de Frans-Duitse oorlog ten einde met een wapenstilstand tussen beide landen. De triomferende Duitse troepen hielden enkele dagen later een voor de Fransen vernederende overwinningsparade door Parijs. Het begin van een verhaal bij een bijzonder object dat tentoongesteld wordt in Oorlogsmuseum Eyewitness.

Een van de aanvoerders van het Duitse leger was de Pruisische kroonprins Frederik, de latere Duitse keizer Frederik III. Met de inname van Parijs in 1871 schonk kroonprins Frederik een van zijn degens aan zijn trouwe adjudant Von Hippel. Een erkenning voor zijn aandeel in de voor Duitsland zegerijke strijd tegen Frankrijk.

Deze geschiedenis kreeg in 1928 een vervolg toen aan luitenant Walter von Hippel, kleinzoon van de adjudant, toestemming werd verleend tot het dragen van de van zijn grootvader geërfde degen. Dit ter vervanging van de eredegen die aan Walter von Hippel in 1919 was toegekend voor zijn dienst in het Duitse leger aan zowel het oost- als westfront tijdens de Eerste Wereldoorlog.

In 1935 trad Walter von Hippel toe tot de pas opgerichte Luftwaffe. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij bevelhebber van verschillende luchtafweereenheden. In 1940 kreeg hij wegens de grote successen van zijn Flak-regiment 102 tijdens de Duitse veldtocht in Frankrijk het Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes toegekend. Uiteindelijk wist hij op te klimmen tot de rang van generaal-luitenant, een generaal met een unieke keizerlijke eredegen.

Openingstijden

Het museum is vandaag gesloten.

Morgen is het museum gesloten

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.