Oorlogsmuseum Eyewitness is definitief gesloten. War Museum Eyewitness is closed permanently.

Terug - Item van de maand februari 2018

Op 23 februari 1945 staken eenheden van generaal Patton’s US Third Army de Saar over en wisten daarmee een bruggenhoofd veilig te stellen om door het Duitse Saarland richting de Rijn op te rukken. De oversteek over de Saar en de daarop volgende verovering van Trier en Ludwigshafen waren bepalende gebeurtenissen in de opmars van het Third Army door West-Europa.

Een overzicht van deze bepalende gebeurtenissen wordt gegeven in een fotoalbum dat sinds kort in Oorlogsmuseum Eyewitness tentoongesteld wordt: een origineel fotoalbum van het Third Army in The European Theater of Operations.

De razendsnelle opmars door Noord-Frankrijk, de inzet rond het terugslaan van het Duitse Ardennenoffensief en de daarop volgende opmars door het zuiden van Duitsland en de inname van concentratiekamp Mauthausen. Stuk voor stuk indrukwekkende foto’s die een unieke inkijk geven in de inzet van het Third Army tijdens de bevrijding van Europa in 1944 en 1945.

Openingstijden

Het museum is vandaag gesloten.

Morgen is het museum gesloten

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.