Corona-lockdown. Oorlogsmuseum Eyewitness is gesloten / War Museum Eyewitness is closed.

Terug - Item van de maand februari 2017

In februari 1945 kwam een einde aan de maandenlange, zware strijd in en om het Hürtgenwald in Duitsland. De moeilijke omstandigheden en zware gevechten van de Slag om het Hürtgenwald worden in het museum in een diorama levensecht verbeeld. De Granatwerfer 34 is in het diorama prominent in de Duitse loopgraaf zichtbaar.

De Granatwerfer 34 is een Duitse middelzware mortier (81,4mm) die gedurende de gehele Tweede Wereldoorlog door de Wehrmacht gebruikt werd. De mortier gaf de infanterie de mogelijkheid de eigen troepen vuursteun te geven.  De Granatwerfer 34 was voor die taak een zeer geliefd wapen. In de handen van een goed geoefende 3-koppige bemanning bood de mortier betrouwbaarheid, accuratesse en een hoge vuursnelheid.

De Duitse troepen die belast waren met de verdediging van het Hürtgenwald steunden in grote mate op de vernietigende kracht van mortieren als de Granatwerfer 34. Vanuit ingegraven posities konden oprukkende Amerikaanse eenheden hevig onder vuur worden genomen. Samen met het zwaardere geschut van de artillerie waren de Duitse verdedigers daarmee in staat het bos in een ware hel te veranderen met vele slachtoffers tot gevolg.

Openingstijden

Het museum is vandaag gesloten.

Morgen is het museum gesloten

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.