Oorlogsmuseum Eyewitness is definitief gesloten. War Museum Eyewitness is closed permanently.

Terug - Item van de maand december 2020

In het boek Band of Brothers (1992) van de schrijver Stephen Ambrose wordt het verleden van een Amerikaanse parachutistencompagnie tijdens de Tweede Wereldoorlog op een bijzondere wijze verwoord. Ambrose was een van de eerste auteurs die de nadruk legde op persoonlijke ervaringen van de veteranen die bij de eenheid gediend hadden, door het gebruiken van zoveel mogelijk interviews die hij met hen hield.

De première van de op het boek gebaseerde en gelijknamige miniserie in 2001 leidde tot een enorme toename van de bekendheid van de geportretteerde veteranen. De mannen die in Easy Company, 2nd Battalion, 506th Parachute Infantry Regiment, 101st Airborne Division gediend hadden, groeiden uit tot de beroemdste Tweede Wereldoorlog-veteranen ter wereld.

In Oorlogsmuseum Eyewitness worden meerdere objecten getoond die aan Easy Company verbonden zijn. Naast uniformen van Richard Winters en Forrest Guth, wordt in het museum ook een duplicaat van het schilderij ‘Hang Tough, Bastogne 1944’ getoond. Het schilderij verbeeldt een scène waarin mannen van Easy Company deel uit maken van de verdediging rondom Bastogne tijdens de Slag om de Ardennen in december 1944.

Bijzonder aan dit duplicaat is het feit dat dit gesigneerd is door meerdere veteranen van Easy Company: Babe Heffron, Don Malarkey, Earl McClung, Forrest Guth en Bill Guarnere hebben het van hun handtekening voorzien. Veteranen die door Band of Brothers een heldenstatus hebben gekregen. Een status die ertoe geleid heeft dat niet alleen zij maar ook de talloze anonieme veteranen die tijdens de Tweede Wereldoorlog dienden, niet vergeten worden.

Openingstijden

Het museum is vandaag gesloten.

Morgen is het museum gesloten

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.