Oorlogsmuseum Eyewitness is definitief gesloten. War Museum Eyewitness is closed permanently.

Terug - Item van de maand augustus 2020

Pin-upmodellen zijn onlosmakelijk verbonden aan de Amerikaanse cultuur tijdens de Tweede Wereldoorlog. Foto’s of tekeningen van schaars geklede vrouwen waren een terugkerend beeld in tijdschriften en reclames. De afbeeldingen waren voor de periode vaak gewaagd en waren zeer populair onder de militairen die in het Amerikaanse leger dienden.

Het tijdschrift Esquire Magazine had met tekenaar Alberto Vargas een van de meest gewilde pin-up artiesten in huis. Zijn tekeningen, waarbij hij modellen realistisch en gedetailleerd in allerlei poses verbeeldde, waren ongekend populair en werden door het magazine verspreid onder een groot publiek. Hierdoor groeide Vargas uit tot een van de bekendste artiesten en werden zijn tekeningen beroemd onder de verzamelnaam Varga Girls.

De pin-up kalenders, die jaarlijks door Esquire werden uitgegeven, vergrootten de populariteit van de tekeningen van Vargas nog meer. De afbeeldingen die hij maakte, kregen hierdoor meer en meer een iconische status. Zo was ook menige pin-up afbeelding die op de neus van militaire vliegtuigen werd aangebracht, geïnspireerd op zijn tekeningen.

In Oorlogsmuseum Eyewitness wordt een originele Esquire-kalender getoond, als ware een jonge Amerikaanse soldaat er doorheen aan het bladeren. De kalender is opengeslagen op de maand augustus, slechts een voorbeeld van het grote en grootse oeuvre van Alberto Vargas.

Openingstijden

Het museum is vandaag gesloten.

Morgen is het museum gesloten

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.