Oorlogsmuseum Eyewitness is geopend! Reservering is verplicht: koop uw entreekaarten online!

Terug - Item van de maand april 2016

In Oorlogsmuseum Eyewitness wordt een grote verscheidenheid aan uitsluitend originele uniformen getoond zoals deze tijdens de Tweede Wereldoorlog gedragen werden. Een bijzonder Duits uniformjasje (M40 Feldbluse) vormt een uitzonderlijke toevoeging aan deze collectie.
Het jasje toont de gevolgen van een kogelschot dat de drager van dit jasje onder zijn linkerschouder getroffen heeft. Aan de voorzijde is de inslag van de kogel te zien waarna deze door het lichaam heen het jasje aan de achterzijde weer verlaten heeft. Aan de binnenzijde van het jasje is een grote bloedvlek te zien. Aan de buitenzijde is nog opgedroogde modder zichtbaar.
Het is onbekend aan wie dit jasje toebehoorde en of deze soldaat deze verwonding overleefd heeft. Afgaande op de inslag is waarschijnlijk de linkerlong geraakt waarmee de overlevingskans nihil moet zijn geweest. Daarmee vormt dit jasje een anonieme herinnering aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Een uniek museumstuk.

Openingstijden

Het museum is vandaag geopend van 10:00 tot 17:00.

Morgen is het museum geopend van 12:00 tot 18:00.

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.