Terug - In memoriam: Jean Gilissen (1927 – 2017)

Op zaterdag 18 februari 2017 is op 89-jarige leeftijd de heer Jean Gilissen overleden, Tweede Wereldoorlog-veteraan en ambassadeur van Oorlogsmuseum Eyewitness. De heer Gilissen diende op jonge leeftijd als tolk bij verschillende geallieerde eenheden. Hij was ingedeeld bij de Britse eenheid die concentratiekamp Bergen-Belsen bevrijdde in april 1945, een levensbepalende gebeurtenis voor de heer Gilissen.

Sinds de opening van Oorlogsmuseum Eyewitness in mei 2013 bracht de heer Gilissen vaak een bezoek aan het museum. In het museum sprak hij over zijn oorlogservaringen en vond hij, naar eigen zeggen, de rust om zijn verleden te verwerken. De heer Gilissen spande zich in om de naamsbekendheid van het museum te vergroten en ontwikkelde zich tot een ware ambassadeur voor het museum. Hoogtepunt was ongetwijfeld het door hem tot stand gekomen bezoek van majoor Marco Kroon, Ridder der Militaire Willems-Orde, in januari 2016.

Met het overlijden van Jean Gilissen verliest Oorlogsmuseum Eyewitness een ware vriend. Jean, rust zacht.

Openingstijden

Het museum is vandaag geopend van 10:00 tot 17:00.

Morgen is het museum geopend van 12:00 tot 18:00.

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.