Corona-virus: Vanaf dinsdag 2 juni 2020 kunt u Oorlogsmuseum Eyewitness weer bezoeken! Koop online uw entreekaarten. Zie 'nieuws' voor meer informatie.

Terug - Een zéér bijzonder dagboekje

Gister is  in Schwerte Duitsland, bij de ons bekende Duitse Tweede Wereld Oorlog veteraan Walter Rehling, een zeer bijzonder zakboekje overhandigd,  gebruikt door soldaat Johann Friedrich, diende in De Eerste Wereld Oorlog aan het Russisch en Franse front waar hij als 20 jarige is gevallen in 1918.

De heer Rehling(92), “Bordfunker” bij de Luftwaffe, geeft al jaren lezingen aan scholieren over de afschuw van de oorlog en heeft in de jaren hier een waar levenswerk van gemaakt. Zo hebben wij hem leren kennen!

Het dagboekje is door hem vertaald vanuit het moeilijk leesbare Süterlin schrift. Op 92 jarige leeftijd heeft de heer Rehling dit in 2 weken voor elkaar gekregen.

Trots dat we dit mogen tonen in ons museum en Eyewitness is de heer Rehling en Brigitte Michler, nicht van de WOI soldaat, zeer dankbaar!

Openingstijden

Het museum is vandaag gesloten.

Morgen is het museum geopend van 10:00 tot 17:00.

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Het ontstaan van het Eyewitness museum

Lees het verhaal achter het Eyewitness museum.

lees meer

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.