Oorlogsmuseum Eyewitness is definitief gesloten. War Museum Eyewitness is closed permanently.

Terug - Een bijzondere schenking!

In Oorlogsmuseum Eyewitness wordt een M1 Carbine tentoongesteld van Prins Bernhard. Deze karabijn heeft de prins in 1944 gekregen namens de Amerikaanse 29th Infantry Division. Recentelijk is een originele foto aan het museum geschonken van het moment waarop de prins de karabijn overhandigd krijgt uit handen van generaal-majoor Charles Gerhardt, commandant van de 29th Infantry Division.

De foto is aan de achterzijde voorzien van twee handgeschreven opschriften: ‘General Gerhardt and Crown Prince Bernhardt of Netherlands’ en ‘General Gerhardt presents a carbine to crown prince Bernhard of the Netherlands at Niederbusch, Holland. 27 OCT 44.’ De genoemde locatie betreft overigens een plaats in Duitsland en niet in Nederland. Niederbusch is een dorpje gelegen aan de Nederlands-Duitse grens in de buurt van Geilenkirchen. De 29th Infantry Division was in oktober 1944 in deze regio gestationeerd.

Het feit dat dit een originele foto betreft maakt deze schenking al bijzonder. Daarnaast vormt de foto een unieke beeldbron van de overhandiging van de karabijn aan Prins Bernhard. Nieuw historisch bewijs ter aanvulling op de schriftelijke bronnen die het museum hier al over in bezit had. Een uitzonderlijke schenking!

Openingstijden

Het museum is vandaag gesloten.

Morgen is het museum gesloten

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.