Terug - Bezoek aan Vera Lynn

De Britse zangeres Dame Vera Lynn, een icoon uit de Tweede Wereldoorlog, is op 20 maart 2017 honderd jaar geworden. Als The Forces Sweetheart behoorde Vera Lynn tot de meest geliefde zangeressen die optraden voor de Britse en andere geallieerde troepen. Haar liedjes als “We’ll meet again” en “The white cliffs of Dover” gelden tot op de dag van vandaag als zeer populaire klassiekers.

Ter ere van Vera Lynn en haar 100ste verjaardag werd, in aanwezigheid van koningin Elizabeth, op zaterdag 18 maart in het London Palladium een benefietconcert gehouden. Samen met Ruud Scholten, voorzitter van de Britse militaire begraafplaats in Brunssum en Eugene Wiering, oud-voorzitter van de ondernemersvereniging Brunssum, heeft Wim Seelen, directeur van Oorlogsmuseum Eyewitness, dit unieke en eenmalige concert bezocht.

Uitermate bijzonder was het feit dat de heren een dag na het concert waren uitgenodigd om Vera Lynn thuis te bezoeken. Een zeer grote eer om haar persoonlijk te ontmoeten en haar te mogen feliciteren met haar 100ste verjaardag!

Openingstijden

Het museum is vandaag geopend van 10:00 tot 17:00.

Morgen is het museum geopend van 12:00 tot 18:00.

bekijk de openingstijden koop hier uw online ticket

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

inschrijven

Cadeaubon

koop een cadeaubon van oorlogsmuseum Eyewitness, een leuke verrassing!Per post, via ons mailadres of aan de balie verkrijgbaar.